utorok 10. marca 2015

DIY brecelets

Ahojtee, konečne po dvoch týždňoch opäť píšem príspevok a dnes to bude menšie DIY ako som sľúbila. Dúfam, že sa vám bude páčiť, ak áno, hoďte dole plusko :)) poprípade ak vás bude niečo zaujímať načo sa chcete spýtať, píšte do komentárov. Tak pome na to!
Na tento krásny, jednoduchý náramok potrebujete:
Okrúhly náramok
Prívesok (Zabudla som k fotke dať to očko na prívesok. A nezabudnite si všimnúť či sa vám očko zmestí aj so zaveseným príveskom na ňom na náramok.)
bavlnu na štrikovanie
klieštiky na bižutériu
lepiacu pištoľ
nožnice
Ako prvé necháte v zástrčke zohriať lepiacu pištoľ. Keď bude pištoľ zohriata, zoberiete náramok, nanesiete naň trocha lepidla a rýchlo kým nevyschne, prilepíte naň začiatok bavlnky.
A začnete postupne omotávať bavlnku okolo náramka.
Tesne pred koncom omotávania si necháte kúsok náramka neobviazaného a zase tam nanesiete kúsok lepidla, na ktoré doomotávate bavlnku až do konca. Potom bavlnku na konci zastrihnete.


Ďalej si zoberiete očko, ktoré klieštikmi otvoríte a navlečiete naňho prívesok. Nakoniec už len očko s príveskom zavesíte na náramok a zacvaknete očko naspäť ako keď bolo nové. 

Aaa náramok je hotový :))



Ďalší šperk bude niečo ako prstienok s náramkom dokopy.
Na to budete potrebovať:
retiazku so zapínaním
tri očká (na obrázku sú dve ale na retiazke je ešte jedno)
bavlnku alebo nitku
pár maličkých korálikov (asi 6)
klieštiky na bižutériu
nožnice
Nastriháte šesť 30 cm dlhých nitiek, ktoré dáte do celku, prevlečiete cez ne očko, nitku preložíte na polovicu a spravíte uzlík. (myslím že podľa obrázku to pochopíte oveľa skôr :D)

Celok nitiek si rozdelíte na tri časti.
Začnete pliecť ako zapletaný vrkoč a v tretine spravíte uzol. Navlečiete na všetky tri pramienky koráliky a za nimi spravíte zase uzol.


Potom zase budete pokračovať v zapletanom vrkoči a v druhej tretine zase zopakujeme ten istý proces s korálikmi.

Keď dopletiete na konci spravíte uzol. Zoberiete si očko, ktoré otvoríte klieštikmi a prevlečiete ho niekde približne na konci pomedzi vrkoč a klieštikmi zacvaknete.


Ďalej si zoberiete retiazku a klieštikmi oddelíte časť nej vo veľkosti prstienka. Otvoríte očko na vrkoči a retiazku cezeň navlečiete. Očko zacvaknite naspäť.

To isté spravte aj z opačnej strany vrkoča s rozdielom, že to bude veľkosť náramku. (Hlavne si to vážne zmerajte tú dĺžku retiazky na ruke podľa krajčírskeho metra, lebo vidíte že na tých obrázkoch to mám moc veľké. Predtým ako som to mala oficiálne hotové, som to stokrát zmenšovala kvôli tomu že som si to neodmerala.)

Retiazku, ktorú máte ako náramok v polovici rozdelíte pomocou klieštikov a na jednu stranu navlečiete očko, ktoré ešte predtým otvoríte a naň navlečiete zapínací patent. Potom už len očko so zapínacím patentom na retiazke zacvaknete.
And.. it's done :)


K tomuto DIY by to bolo všetko. Ak sa vám príspevok páčil, nezabudnite hodiť plusko a samozrejme kľudne píšte do komentárov :)) BYEEE<3


1 komentár:

  1. Nádherné náramky! Já je sice vůbec nenosím, ale ten druhý si možná zkusím vyrobit, aspoň pro potěšení :3 <3 Krásný blog :)
    http://basically-cara.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť